top of page

Het belang van een business assessment: waarom u beter analyseert voor u implementeert.


Indien uw huidig IT-systeem verouderd is of niet meer voldoet aan de noden van uw bedrijf, heeft u al snel de neiging om meteen te starten met de zoektocht naar een nieuw IT-systeem. Zonder de gepaste voorbereiding loopt u het risico dat de digitale transformatie echter een slag in het water wordt. De kans bestaat namelijk dat u het gewenste resultaat niet bekomt doordat u oude wijn in nieuwe zakken steekt.


Breng daarom eerst en vooral de gewenste processen en optimalisaties binnen uw organisatie in kaart. Welke processen moet u gestroomlijnder inrichten om een grotere klantentevredenheid te bekomen en rendabeler te worden? Waar liggen de opportuniteiten? Bij welke opportuniteiten ondersteunt digitalisatie u?

Denk ook na over hoe u uw bedrijf wenst op te volgen. Hoe wilt u meten of uw bedrijf het al dan niet goed doet? Welke inzichten heeft u nodig om snel bij te sturen? Welke gegevens hebt u daarvoor nodig? Hoe worden deze gegevens best ingericht?

Dit zijn nu net de vragen waarop horsum tijdens een business assessment haar klanten een antwoordt biedt.


HET BELANG VAN EEN BUSINESS ASSESSMENT

Tijdens een business assessment ligt de focus eerst en vooral op het in kaart brengen van uw huidige bedrijfsprocessen alsook de werknemers bewust maken van deze bedrijfsprocessen.


Vervolgens stellen we op basis van de huidige bedrijfsprocessen (AS-IS) de toekomstige bedrijfsprocessen (TO-BE) op, samen met de vereiste IT-functionaliteiten die de toekomstige manier van werken helpen mogelijk maken. Daarnaast is het van belang om het toekomstig IT-landschap in kaart te brengen zodanig dat er een duidelijk overzicht is van alle systemen die uw bedrijf zal gebruiken om optimaal te functioneren in de toekomstige situatie.


VOORBEREID STARTEN AAN EEN ERP-IMPLEMENTATIE

Door niet meteen te starten met de zoektocht naar een nieuw ERP-pakket, maar eerst een business assessment uit te voeren, komt u tot een helder beeld van uw organisatie en uw IT-noden nu en in de toekomst.


Eens u dan overgaat tot de keuze en implementatie van een nieuw ERP-pakket, hebt u uw toekomstige bedrijfsprocessen volledig in kaart alsook de IT-functionaliteiten die vereist zijn om de digitale transformatie mogelijk te maken. Op deze manier bent u in staat om een onderbouwde keuze te maken.


CONCLUSIE

Door eerst uw toekomstige, geoptimaliseerde bedrijfsprocessen samen met de vereiste IT-functionaliteiten in kaart te brengen, creëert u volgende voordelen tijdens de latere ERP-implementatie:

  • Een échte digitale en operationele transformatie i.p.v. een loutere “upgrade” naar een nieuw systeem

  • Een duidelijke visie van de vereisten en functionaliteiten waarover het nieuwe ERP-systeem moet beschikken

  • Een correcte offerte van uw IT-partner afgestemd op uw toekomstige processen

Bent u op zoek naar een partner om u hierin te begeleiden? Horsum ondersteunt u zowel in de optimalisatie van uw bedrijfsprocessen als in de zoektocht naar een nieuw systeem. Contacteer ons vrijblijvend voor een verhelderend gesprek.

Jonathan Vande Putte - 18 november 2022

ความคิดเห็น


bottom of page